Protest global pentru anularea datoriei externe

Pe 26-28 iunie, are loc cel de-al 48-lea Summit G7 în Germania. Liderii principalelor națiuni industrializate din blocul occidental se întâlnesc să stabilească agenda globală. În paralel, întreaga lume își unește forțele într-o mișcare amplă de protest global prin care solicităm ștergerea datoriei externe a țărilor împovărate. Proteste vor avea loc și în România.

Citește mai mult »Protest global pentru anularea datoriei externe
Oameni, nu profit!

Oameni, nu profit! Manifestul Fridays for Future International

Săptămâna viitoare, 25 martie 2022, tinerii și muncitorii din toată lumea organizează o serie de greve, proteste și manifestații pe 5 continente împotriva schimbărilor climatice și a sistemelor care le-au cauzat și le întrețin. În România, protestele au loc în București și Cluj și sunt îndreptate în egală măsură împotriva războiului. Accentuăm conexiunile dintre cele două simptome ale unei probleme mai ample, sistematice.

Mai jos, manifestul Fridays for Future Internațional, la care ne raliem:

Citește mai mult »Oameni, nu profit! Manifestul Fridays for Future International

7 lucruri care ne demonstrează eșecul COP26

COP26 s-a încheiat la fel ca majoritatea întâlnirilor precedente. Vorbele goale, planurile pe hârtie și lipsa unui plan concret de acțiune a celor care pretind că ne reprezintă au lăsat un gust amar tuturor.

Ne-am uitat peste documente și incidente și am inventariat toate motivele pentru care sutele de mii de protestatari care au manifestat pe străzile din Glasgow pe parcursul conferinței au un motiv serios să treacă la acțiune directă și să nu mai aștepte după factorii decizionali.

Citește mai mult »7 lucruri care ne demonstrează eșecul COP26